maanantai 2. huhtikuuta 2012

Lisää saniaisia ja muutama vinkki

Vieläkin on nähtävissä saniaisia (10x)


Ja tässä vielä 40x:


Koitin eilen löytää vielä kahdesta muusta näytteestäkin saniaisia, mutta en löytänyt. En oikein tiedä miksei niitä muissa näkynyt, jos kerran taas tänään saniaiset ovat noinkin selkeitä. Saniaisten löytäminen on aika tuuria. Koitin äsken samaisesta näytteestä kuin yllä oleva kuva on otettu löytää uudestaan saniaisia ja siihenkin kului aikaa, vaikka tiesin että niitä siellä on. Luulin että saniaisia olisi kaikkialla, mutta se ei pidä paikkaansa niitä on vain joissakin tietyissä kohdissa.

Tässä pari vinkkiä mitkä olen huomannut tässä lyhyessä ajassa jo tärkeiksi seikoiksi:
-Ainakin itselläni on syljen parasta olla aamu sylkeä, koska silloin en ole vielä ehtinyt syömään tai juomaan mitään. Päivällä juon vettä niin usein että näyte ei ole hyvä.
-Syljen pitää antaa kuivua tarpeeksi pitkään, vähintään 30min. Joskus otan näytteen aamulla ja katson sen vasta illalla. Näyte ei mene pilalle.
-Saniaisia kannattaa etsiä sylki "klöntin" vierustoilta, itse klöntissä on niin paljon ilma kuplia että siinä ei saniaisia näy.
-Koko alue pitää käydä huolella läpi ja eri tasoihin mikroskooppia säätämällä.

Olen varma että ovulaationi tapahtui eilen, mutta lämpötilani ei suostunut pompsahtamaan kuin normaali lukemiin tässäkään kierrossa. Joillakinhan lämpötilan nousu tapahtuu asteittain, mutta minulla on muissakin kierroissa ovulaation kohdalla mahdollisesti vähän laskenut lämpötila, mutta sen jälkeistä nousua ei ole tapahtunut kuin kerran (helmikuun ensimmäisessä kierrossa). Lämpötiloihin voi vaikuttaa niin moni seikka että sitä ei voi pitää kohdallani luotettavana. Heräilen vauvan kanssa öisin aika monta kertaa, enkä välttämättä ehdi nukkua vaadittua kolmea tuntia ennen lämmön mittaamista.

Koitan hyödyntää kiertoni seurannassa valkovuotoa, napukan tarkkailua ja saniaiskuvioita. Haluaisin hyödyntää enemmän lämpötilan seurantaa (ja jättää napukan tarkkailun), mutta koska lämpötilani ovat mitä ovat, niin niihin ei voi luottaa. Lisäksi teen ovistestejä varmistaakseni ovulaation (tämänkin haluaisin jossain vaiheessa unohtaa) . Niillä mennään mitä on.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti