sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ääh.

No juuri kun ehdin olemaan huolissani menkkojen kuulumattomuudesta, niin tietenkin ne alkoivat.
Luulempa että koska olen jättänyt yöimetykset nyt vihdoin kokonaan pois, niin hormonitasapaino alkaa olemaan taas jota kuinkin normaali. Imetän enää korkeintaan kaksi kertaa päivässä. Koko imetyksen olen lopettelemassa varmaankin viimeistään kun napero täyttää heinäkuussa vuoden verran. Tai sitten en. Menen imetyksen suhteen ihan fiiliksen mukaan ja olen ollut tähän asti päätökseeni tyytyväinen. Lopetin päiväimetykset kun tuntui siltä ja samoin tein yöimetysten kanssa, joten miksi en jatkaisi samaa linjaa?

Niistä menkoista.
Olivat alkuun kivuliaat ja todella runsaat. Kivuliaita menkkoja en ole kovinkaan montaa kertaa kokenut, joten se oli uutta. Olo oli samanlainen kuin sinä aamuna kun lähdettiin synnyttämään. Nyt ainakin tiedän mitä se "menkkakipumainen jomotus" josta puhuttiin raskauden aikana synnytyksen yhteydessä tarkoittaa.

Menkat ovat huomattavasti runsaammat mitä mulla on synnytyksen jälkeen ollutkaan. Alkavat muistuttamaan normaali menkkojani kaikin puolin siis -> alkoivat myöhään (kp 42), ovat todella runsaat ja todennäköisesti jatkuvat sen 7pv. Todennäköisesti tästä lähtee ensimmäinen "kunnon" kiertoni ja odotan seuraavan kierronkin tulevan miten sattuu. Ennen raskautta kiertoni olivat 30-60 päivän välillä. Toivon tietenkin säännöllisiä menkkoja, mutta luulen sen toiveen olevan turha.

Jostain muistan lukeneeni vitamiinin puutoksesta joka aiheuttaa epäsäännöllisiä, runsaita, liian harvoin/liian usein tulevia menkkoja. En vain muista mistä sellaista luin. Tietääkö joku aiheesta jotain? Pikaisen googlettamisen avulla en löytänyt aiheesta kamalasti tietoa. Olisikohan se ollut B12 vitamiini?

Tietenkin minua huolestuttaa epäsäännöllisen kiertoni paluu siinä mielessä että en tällöin pysty täysin hyödyntämään luonnollista hedelmällisyyden tarkkailua. Tietenkin jos lämpötilani normaalisoituvat jotenkin, niin pystyn toteamaan jälkikäteen ovulaation ja sen jälkeen olla käyttämättä kortsua. Ja pystynhän limoistakin päättelemään jotain. Ja saniaistestillä. Kaikki menetelmät ovat vain sellaisia että totean ne ns. kun on jo liian myöhäistä.
Pitää kai tarkkailla ja odottaa. Varmistua menkkojen säännöllisyydestä tai epäsäännöllisyydestä. Ja käyttää kortsua.

Pitää kai mennä myös niihin testeihin mitä lääkäri määräsi ja jotka ovat otettu minulta jo silloin kun vauva oli 2kk vanha. Raskaustesti näytti ainakin negaa, mutta kai ne ottavat senkin. Sitten arvotaan että mikä mulla voisi olla. Ja toivon saavani lähetteen gynegolokille. Ehkä sellainen osaa sanoa mikä voisi olla vikana, jonka jälkeen voisin hakeutua vaikkapa homeopaatille.
Hormoni lääkkeitä en ole ikinä syönyt, enkä syö vastakaan.

Eikö mun kiertoni vaan voisi olla normaali?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti