torstai 5. huhtikuuta 2012

Tänään ne varmaan alkavat... menkat meinaan. Lämmöt laskivat alle normaali lukemienkin, joka on tähän asti tiennyt aina tiputtelun alkamista. Vai voisiko se olla toinen ovulaatio? Onko se edes mahdollista ja miten se ilmenee?

2 kommenttia:

  1. Pidän peukkuja pystyssä että tässä kierrossa alkaisivat aikaisintaan tämän viikon perjantaina, jolloin luteaalivaihe olisi ainakin tuo 10 päivää - näyttää meinaa kovasti siltä, että onnistuit bongaamaan ovulaation, onneksi olkoon!

    Mutta lämpötilasi näyttää kyllä mitä sattuu. Oletko koska vaihtanut lämpömittarin paristot? Sitä kannattaisi kokeilla, ja jopa harkita toisen mittarin ostamista (digitaalinen, nopea mittari joka näyttää 2 desimaalia), jotta voisit eliminoida mahdollisen kuumittarivian hassujen lämpötilojen syynä.

    Munasolun irtoaminen (eli ovulaatio) voi tapahtua myös kaksi kertaa kierrossa (tästä voisi syntyä kaksoset), mutta toinen munasolu irtoaa välttämättä n. 24 tunnin sisällä ensimmäisestä, sillä ovulaation takia muuttuvat hormonit estävät myöhäisemmän munasolun irtoamisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo mun lämpötilani ovat kieltämättä outoja, mutta lämpömittarin vika se ei voi olla. Ostin juuri (helmikuussa) uuden lämpömittarin, koska vanhasta loppui patterit (tuli saman hintaiseksi ostaa uusi mittari kuin uudet patterit ja apteekki oli helpomman matkan päässä kuin kelloseppä).

      Mä epäilen että lämpötilat näyttävät siksi mitä sattuu kun heräilen vauvan kanssa yöllä, eli mulla ei välttämättä tule yhtenäistä unta kahtakaan tuntia muuten kuin ihan alkuyöstä. Lämmöt taas mittaan vasta aamusta.

      Täytyy myös myöntää että koska lämpökäyrät ovat mitä ovat, niin mun mittausmotivaationi ei ole kovinkaan suuri: en jaksa sen takia enää edes yrittää mitata aina samaan aikaan lämpöä (koska käyrä näyttää silti mitä sattuu..). Ehkä tämäkin asia korjaantuu, kun pääsen yöheräämisistä eroon...

      Menkkoja ei kuulu vieläkään :). Ehkäpä tämä kierto tosiaan alkaa muistuttaa normaalia... Ihanaa olla vuotamatta enemmän kuin 15pv! Toivotaan nyt silti ettei menkat palaa raskautta ennen olleeseen rytmiin... tai pikemminkin rytmittömyyteen!

      Poista